oostende de haan blankenberge

Winterse erfgoedwandeling in de Kusterfgoed-gemeenten

December hult het erfgoed van de kust in een winters jasje. Trek je warme kleren aan en ga op ontdekking tijdens een erfgoedwandeling in een van onze gemeenten.

Winterse erfgoedwandeling in de Concessie-villawijk

Op dinsdag 27 december kan je om 18 uur gratis deelnemen aan een erfgoedwandeling met gids doorheen de boeiende Concessie-villawijk in De Haan. Geniet van deze gezellige winterse avondwandeling vol boeiende verhalen over de badplaats en zijn verleden en een klein kerstverhaaltje om af te sluiten.
Inschrijven is verplicht.

Gegidste erfgoedwandeling naar de wijk De Krokodiel

Donderdag 29 december (14u-17u) neemt de dienst erfgoed van Middelkerke je mee op een boeiende erfgoedwandeling naar de wijk De Krokodiel. De geschiedenis van deze bijzondere wijk tussen Middelkerke en Westende wordt uit de doeken gedaan en er is ook aandacht voor de wilde dieren in het Normandpark en de Warandeduinen.
Deelname is gratis, inclusief een verfrissing op het einde. De wandeling vertrekt om 14 uur aan Kusthistories in Middelkerke.

Erfgoed met smaak-wandeling in Oostende

Geniet op de laatste dag van het jaar, 31 december (11u-13u) van een mooie wandeling die je op een smaakvolle manier langs een selectie prachtige Oostendse erfgoedlocaties voert, waar je nadien nog eens kunt terugkeren voor een hapje of een drankje.
Deelname aan deze wandeling is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt. Schrijf je in via 059 70 11 99 of stuur een mailtje met vermelding van je naam, adres, telefoonnummer en het aantal personen. De wandeling vertrekt om 11 uur aan het toerismebureau van Oostende.