oostende de haan blankenberge

Welke toekomst voor de erfgoedcellen?

Wie zijn we? Wat doen we? En waar willen we naar toe? Dat lees je in de gloednieuwe infobrochure die wij samen met de andere 21 erfgoedcellen schreven voor de Vlaamse regering.

Vandaag staan de 22 erfgoedcellen in Vlaanderen en Brussel op een beleidsmatig erg belangrijk kruispunt. In de bijna twee decennia dat het ‘erfgoedcelmodel’ is uitgerold, hebben deze 22 zich getoond én bewezen met allerlei vormen van ondersteuning, begeleiding en diverse publieksprojecten. Helemaal op maat van hun streek of (kunst)stad. Zonder erfgoedcellen zou de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen en Brussel er helemaal anders uitzien, zeker weten.

Naar aanleiding van de Vlaamse verkiezingen maakten we samen met FARO en de andere erfgoedcellen een round up. Om je inzicht te bieden in wie de erfgoedcellen zijn, wat we doen, waar en hoe we het verschil maken. En, ten slotte: om je duidelijk te maken wat onze noden zijn. Je krijgt een haarscherp beeld met de overzichtelijke stafkaart die 22 inspirerende projecten bevat, een voor elke erfgoedcel. Daarbij kijken we ook vooruit naar de komende subsidieronde. En nodigen de Vlaamse overheid vriendelijk, maar beslist uit om in onze werking en bereik te investeren.

Ontdek hier de infobrochure