Volleybalclub Red Star: damesteam 1969 De Haan

Volleybalclub Red Star: damesteam 1969

Volleybal - De Haan

Het damesteam anno 1969 (v.l.n.r., v.b.n.o.): secretaris Eric Van den Broucke, Katrien Vervaele, Lieve Vandoorne, Christine Demuynck, Ingrid Meyers, Christa Monteyne, Christiane Claeys, Raymond Pottier, Gerda Schotte, Chris Fraeys, Francine Van Haecke, Trees Kerckhove. Monique Schoote afwezig.

Katrien Vervaele vertelt: “Ik voel vooral nog de sfeer tijdens de trainingen in die hangar en eigenlijk herinner ik me ook wel de geur van de bal, de rubberen vloer, het net. En ik hoor de opslag – dat droge klappen van de pols op de bal, de smash en dan af en toe een meisje dat roept (of is het de coach…?) En de drang om mijn vingers te krommen en de bal omhoog te tikken, is nog niet uit me weg.
Ik was wel één van de kleinste (in lengte) en was dus beter in vangen en aangeven dan in smashen.  Ik geraakte maar met veel moeite over dat net.
Ik herinner me ook wel dat ik door weer en wind de fiets moest pakken om naar Vlissegem te rijden voor de training. Dat was zeker in de winter niet zo aangenaam langs die verlaten weg De Haan – Vlissegem. Toch een kilometer of vier door de donkere Polders. Maar je had dat ervoor over.
Ook van de matchen weet ik niet meer zoveel. Wonnen we vaak? Verloren we vaker? Blijkbaar primeerde voor mij het spelplezier. Ik herinner me vaag die keer in een zomer (ik was een jaar of 16/17) dat we op de markt speelden. Maar tegen welke ploeg was dat? Het zit ver, heel ver, veel veel verder dan de herinneringen die ik heb aan het volley spelen op het strand. Daar kon ik geen net zien hangen of ploegje zien spelen of ik moest meedoen.”

Like t.e.m. 20 april (16.00 uur) de foto van deze sportheld in het facebookalbum ‘Verkiezing van de Grootste Lokale Sportheld of Sportteam’ en stem jouw favoriet naar de overwinning.
Heb jij foto’s of extra informatie over deze sportheld? Laat het ons weten via info@kusterfgoed.be!

Foto: Archief De Haan

Terug naar het overzicht