Manon Depuydt De Haan

Manon Depuydt

Atletiek - De Haan

Manon Depuydt brak op zestienjarige leeftijd door toen ze de selectietijd liep voor deelname aan de Olympische Spelen voor de jeugd: The European Youth Olympic Festival. Ze behaalde er een vijfde plaats in de finale van de 200m en een won een bronzen medaille met de 4x100m-aflossingsploeg. De jaren ervoor had ze al verschillende gouden medailles op de Belgische kampioenschappen behaald.

In de zomer van 2014 behaalde Depuydt brons op de 200m tijdens het Belgisch Kampioenschap Alle Categorieën en in 2015 won ze tijdens de Belgische Kampioenschappen voor Junioren een gouden medaille op de 100m en een zilveren medaille op de 200m. Bovendien maakte ze dat jaar deel uit van het 4x100m-team dat deelnam aan het Europese Kampioenschap in Zweden.

In 2016 behaalde ze onder meer goud op de 60m én 200m tijdens het BK indoor voor junioren en brons op het BK Alle Categorieën, dit op de 200m. In 2017 werd ze belofte en behaalde ze volgende prestaties :

  • Goud op het BK Alle Categorieën 60m indoor, BK Beloften 60m indoor en BK Beloften 200m indoor
  • Goud op het BK Beloften outdoor op de 100m én op de 200m
  • Zilver op het BK Alle Categorieën outdoor op de 100m én op de 200m

Ze mocht die zomer ook deelnemen aan het voorprogramma van de prestigieuze Diamond League te Zurich waar ze naar de derde plaats sprintte op de 200m. Begin dit jaar verlengde Manon Depuydt haar Belgische titel op de 60m tijdens het BK Alle Categorieën indoor. Haar doel voor deze zomer is de selectie behalen voor deelname aan het Europese Kampioenschap te Berlijn.

 

Like t.e.m. 20 april (16.00 uur) de foto van deze sportheld in het facebookalbum ‘Verkiezing van de Grootste Lokale Sportheld of Sportteam’ en stem jouw favoriet naar de overwinning.
Heb jij foto’s of extra informatie over deze sportheld? Laat het ons weten via info@kusterfgoed.be!

Foto: Archief De Haan

Terug naar het overzicht