oostende de haan blankenberge
Kamperen aan de kust Registratie en ontsluiting

Kamperen aan de kust

In de zomer van 2019 verdiept Kusterfgoed zich in het kampeertoerisme aan de kust.

Waarschijnlijk verschenen de eerste kampeertoeristen net na de Eerste Wereldoorlog aan onze kust. Toen kon je nog simpelweg je tentje ergens in de duinen neerpoten. Maar geleidelijk aan kwamen er meer regels en wetten, en schoten de campings als paddestoelen uit de grond. Toeristen kwamen vanaf dat moment niet enkel met hun tentje naar zee, maar brachten hun huisje op wielen mee in de vorm van een kampeerwagen of caravan.

Het kampeertoerisme is onlosmakelijk verbonden met de kust. De traditie brengt bij heel wat mensen dan ook nostalgische herinneringen naar boven. Daarom gaan wij in 2019 met dit thema aan de slag. We denken onder andere aan een erfgoedkamp voor kinderen, een reminiscentietent voor woonzorgcentra, vertelwandelingen op de camping en een publicatie vol verhalen. Hou onze nieuwsbrief in het oog voor meer informatie.

Gezocht: kampeerverhalen

Heb jij ook fantastische herinneringen aan kamperen aan de kust? Deel jouw verhalen en foto’s met ons via info@kusterfgoed.be. Wie weet verschijnt jouw foto of anekdote in het zomers kampeerboekje dat wij in augustus uitbrengen.

Startvergadering voor partners (20 februari)

Ben je benieuwd naar onze plannen en help je graag mee aan de uitwerking ervan? Heb jij informatie of bronmateriaal over kamperen aan de kust? Heb je een boeiend verhaal over dit thema of ken je mensen met een boeiend verhaal? Kom op 20 februari om 14.00 uur naar de startvergadering op ons bureau (Zandvoordeschorredijkstraat 289A, Oostende). Graag je aanwezigheid vóór 14 februari bevestigen met een mailtje.

Foto: Beeldbank Kusterfgoed

 


In het kort

Doel: Registratie en ontsluiting van immaterieel erfgoed
Projectcoördinator: erfgoedcel Kusterfgoed
Projectpartners: lokale partners
Periode: zomer 2019
Meer info? info@kusterfgoed.be

Terug