oostende de haan blankenberge
Beeldbank Kusterfgoed Ontsluiting

Beeldbank Kusterfgoed

Kusterfgoed lanceerde eind juni 2018 Beeldbank Kusterfgoed. De beeldbank bevat meer dan 73.000 beelden over Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge.

Samen met de gemeenten Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge ontwikkelt Kusterfgoed in 2018 een beeldbank om het  cultureel erfgoed van de regio voor toekomstige generaties veilig te stellen en te delen met een breed publiek. De beeldbank bevat gekende en minder gekende erfgoedcollecties van de gemeenten en van lokale erfgoedspelers die instappen. Surf naar www.beeldbankkusterfgoed.be en grasduin in meer dan 73.000 beelden over Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge.

Op die manier worden enkele waardevolle collecties op een veilige, duurzame manier bewaard en eenvoudig raadpleegbaar voor het brede publiek. Dat moet er niet alleen voor zorgen dat de collecties grotere bekendheid krijgen, maar ook dat het beeldmateriaal in de beeldbank blijft aangroeien en de kennisuitwisseling over deze beelden wordt gestimuleerd.

Ontwikkeling

De beeldbank – met onder meer foto’s, prentbriefkaarten, affiches en erfgoedobjecten – wordt eind juni gelanceerd. Het DAMS (Digital Asset Management System) werd ontwikkeld door Zeticon, de publiekswebsite door Calibrate.

Voor de ontwikkeling werd de erfgoedcel bijgestaan door het expertisecentrum voor digitaal erfgoed Packed vzw. De begeleiding van Packed kaderde in het project ‘Blauwdruk gedistribueerd beeldbeheer’ waarin Beeldbank Kusterfgoed een van de pilootprojecten was.

Projectmedewerker

In maart werd in het kader van dit project een tijdelijke medewerker aangeworven: Nathalie Franck. Voor vragen m.b.t. de beeldbank kan je steeds bij haar terecht.

Activiteiten

Lees hier meer over de volgende beeldbankactiviteiten:

Bekijk hier het promofilmpje van Beeldbank Kusterfgoed…

Beeldbank Kusterfgoed from Erfgoedcel Kusterfgoed on Vimeo.

 


In het kort

Doel: Ontsluiting
Projectcoördinator: erfgoedcel Kusterfgoed
Projectpartners: lokale partners
Periode: 2018
Meer info? info@kusterfgoed.be of nathalie.franck@kusterfgoed.be

Terug