Sporterfgoed Registratie en ontsluiting

Sporterfgoed

In 2018 zet Kusterfgoed sporterfgoed in de kijker.

In 2018 geeft erfgoedcel Kusterfgoed de aftrap voor een jaar vol sporterfgoed.

verkiezing grootste sportheld of grootste sportteam

Kusterfgoed gaat op zoek naar de grootste sportheld of het grootste sportteam uit Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge.

Via kusterfgoed.be/degrootstesportheld kun je vanaf december 2017 jouw favoriete sportheld of sportteam naar een podiumplaats stemmen. Op Erfgoeddag (22 april 2018) vindt de ultieme stemronde plaats en wordt het podium bekend gemaakt.

ETAPPE 1 | november – maart

Mail ons de naam van jouw grootste sportheld of sportteam uit Middelkerke, Oostende, De Haan of Blankenberge.

ETAPPE | december – april

Stem vanaf december op jouw favoriet via www.kusterfgoed.be/degrootstesportheld.

ETAPPE 3 | 22 april 2018

Kom op Erfgoeddag (22 april 2018) naar een van de stemlocaties voor de ultieme stemronde en de bekendmaking van dé grootste lokale sportheld of sportteam van de Kusterfgoedregio.

 

Ondersteuning sportverenigingen

Projectsubsidies

Twee keer per jaar kunnen verenigingen en individuen uit Middelkerke, Oostende, De Haan of Blankenberge projectsubsidies aanvragen voor culturele erfgoedprojecten. Plan je met jouw sportvereniging een kleine publicatie of expo rond jullie jubileum? Wil je het archief van je sportvereniging aanpakken zodat het beter bewaard wordt? Of heb je een andere leuke erfgoedactie in gedachten?

Vraag projectsubsidies aan bij Kusterfgoed. Je kunt tot 1250 euro subsidies krijgen per indienperiode. De eerstvolgende deadline voor subsidieaanvragen valt op 31 mei 2018 voor projecten die starten vanaf 1 juli 2018. Hier vind je het subsidiereglement en de aanvraagformulieren.

We helpen je graag bij je aanvraag via info@kusterfgoed.be of via 059 270 770.

Sportverenigingen: zorg voor jullie erfgoed!

Op woensdag 7 februari 2018 (19.00-21.30 uur) organiseert Kusterfgoed samen met Archiefbank Vlaanderen een bijeenkomst voor de sportverenigingen van Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge. We lichten er onze initiatieven rond sporterfgoed toe en bekijken hoe je als sportvereniging zorg kunt dragen voor jouw erfgoed. Schrijf je via mail in voor deze avond.

Wanneer | 7 februari (19.00-21.30 uur)
Waar | Cafetaria Mr. V Arena (Sportparklaan 6) (onder voorbehoud)
Meer info en inschrijving | info@kusterfgoed.be of 059 270 770

In 2018 willen we met een 16-tal sportverenigingen een individueel traject opzetten waarbij we de erfgoedcollectie van de vereniging helpen in kaart brengen en bekijken hoe we de bewaring ervan kunnen verbeteren. Heeft jouw sportvereniging een archief of een erfgoedcollectie met bv. spelerstruitjes, medailles en andere erfgoedobjecten? We begeleiden je graag bij de registratie en bewaring ervan! Stuur een mailtje naar info@kusterfgoed.be of contacteer ons op het nummer 059 270 770.

 

Terug