Erfgoeddag 2019 - hoe maakt u het? Erfgoeddag

Erfgoeddag 2019 – hoe maakt u het?

Erfgoeddag 2019, dit jaar op zondag 28 april, staat in het teken van vakmanschap en ambachtelijkheid.

Erfgoeddag 2019, op zondag 28 april, staat in het teken van het thema ‘Hoe maakt u het?’. Vakmanschap en ambachtelijkheid, daar draait het in deze editie om. Heb je zin om rond dit thema een activiteit te organiseren? Volg onderstaande stappen en maak van jouw Erfgoeddagactiviteit een schot in de roos.

De erfgoedcel staat ook altijd paraat om jou op weg te helpen bij de organisatie van een activiteit. Stuur ons een mailtje met je vragen of kom na afspraak eens langs bij ons op kantoor.

Heb je een concreet idee voor een activiteit op Erfgoeddag? Neem contact op met de lokale Erfgoeddagcoördinatoren: David Stuyck (Middelkerke), Annelies Dierickx-Visschers (Oostende), Ann Dehaemers (De Haan) of Charlotte Hoste (Blankenberge).

 

Doe inspiratie op

Inspiratiesessies Kusterfgoed

Tijdens de inspirerende infomomenten in Oostende en Middelkerke verneemt je wat het thema ‘Hoe maakt u het?’ kan inhouden en hoe je concreet aan de slag kan met de thema’s ambachtelijkheid en vakmanschap. Bovendien ontmoet je mensen uit andere (erfgoed)organisaties en kan je ervaringen en contactgegevens uitwisselen. Tot slot lichten we ook enkele praktische zaken toe. Hoe schrijf je een activiteit in? Hoe bestel je promotiemateriaal? En hoe kom je in vraag je voor je Erfgoeddagactiviteit subsidies aan bij Kusterfgoed?

Inspiratiesessies FARO

Tijdens de inspiratiesessies van FARO kom je alles te weten over Erfgoeddag 2018. Je krijgt toelichting bij het centrale thema, het praktische verloop van Erfgoeddag en je wordt op weg gezet met tal van nuttige tips en ideeën. Klik op de link van de inspiratiesessie van je keuze en schrijf je.

Aspiratiebrochure

Naar jaarlijkse gewoonte ontwikkelde FARO een aspiratiebrochure, boordevol tips en ideeën die je kunnen inspireren om jouw Erfgoeddagactiviteit vorm te geven. Je vindt er onder meer een antwoord op volgende vragen:

 • Welke stappen moet je doorlopen als je wil deelnemen?
 • Waar moet je op letten?
 • Hoe kan je het thema ‘Hoe maakt u het?’ optimaal benutten?

Download de digitale versie van de inspiratiegids.

 

Schrijf jouw activiteit in

Dit jaar kan je jouw activiteiten aanmelden tussen maandag 17 september 2018 en vrijdag 11 januari 2019 op www.erfgoeddag.be/inschrijven. Het is belangrijk dat je dit als deelnemer zelf doet.

Hoe sneller je inschrijft, hoe sneller je weet of je activiteit in orde is en hoe meer tijd je hebt om bij te sturen. Als deelnemer kan je voortaan blijvend aanpassingen doen aan je activiteit, ook nadat deze werd goedgekeurd én door de eindredactiefase ging.

Twijfel je nog over de concrete invulling van je activiteit(en)? Stuur ons een mailtje met je vragen of kom na afspraak eens langs bij ons op kantoor.

 

Noteer deze belangrijke data in je agenda

 • 17 september 2018 – start inschrijvingen
 • 26 september 2018 – inspiratiesessie Kortrijk
 • november-december  2018 – inschrijfsessies
 • 11 januari 2019 – einde inschrijfperiode
 • doorlopend – bestellen promotiemateriaal (tot 15 februari)
 • medio maart 2019 – levering promotiemateriaal
 • 28 maart 2019 – programma Erfgoeddag online op www.erfgoeddag.be
 • 28 april 2019 – Erfgoeddag! Hoe maakt u het?

 


In het kort

Doel: Erfgoedactiviteiten in Blankenberge, De Haan, Middelkerke en Oostende in de kijker zetten
Projectcoördinator (algemeen): FARO
Partners: Erfgoedcel Kusterfgoed; gemeenten Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge
Periode: Februari-april 2019
Meer info? info@kusterfgoed.be

Terug