Beeldbank Kusterfgoed Ontsluiting

Beeldbank Kusterfgoed

Kusterfgoed lanceert in juni 2018 de Beeldbank Kusterfgoed.

Samen met de gemeenten Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge ontwikkelt Kusterfgoed in 2018 een beeldbank om het  cultureel erfgoed van de regio voor toekomstige generaties veilig te stellen en te delen met een breed publiek. De beeldbank zal gekende en minder gekende erfgoedcollecties bevatten van de gemeenten en van lokale erfgoedspelers die instappen.

Op die manier worden enkele waardevolle collecties op een veilige, duurzame manier bewaard en eenvoudig raadpleegbaar voor het brede publiek. Dat moet er niet alleen voor zorgen dat de collecties grotere bekendheid krijgen, maar ook dat het beeldmateriaal in de beeldbank blijft aangroeien en de kennisuitwisseling over deze beelden wordt gestimuleerd.

De beeldbank – met onder meer foto’s, prentbriefkaarten, affiches en erfgoedobjecten – wordt eind juni gelanceerd. Ondertussen wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van het DAMS-systeem en de publiekswebsite. In maart werd in het kader van dit project een tijdelijke medewerker aangeworven: Nathalie Franck. Voor vragen m.b.t. de beeldbank kan je steeds bij haar terecht.


In het kort

Doel: Ontsluiting
Projectcoördinator: erfgoedcel Kusterfgoed
Projectpartners: lokale partners
Periode: 2018
Meer info? info@kusterfgoed.be of nathalie.franck@kusterfgoed.be

Terug