oostende de haan blankenberge
Werkplaats Immaterieel Erfgoed Expertisecentrum immaterieel erfgoed

Werkplaats Immaterieel Erfgoed

Als landelijk expertisecentrum voor cultureel erfgoed zet tapis plein zich in voor een erfgoedpraktijk die mensen zin geeft in erfgoed.

Als landelijk expertisecentrum voor cultureel erfgoed zet Werkplaats Immaterieel Erfgoed zich in voor een erfgoedpraktijk die mensen zin geeft in erfgoed. Het begeleidt organisatoren van cultureel-erfgoedactiviteiten in heel Vlaanderen bij het vinden van originele insteken en reikt methodieken en tools aan om het publiek actiever te betrekken, bijvoorbeeld via vragenuurtjes, coaching of denktanks.

Door middel van laboprojecten voor erfgoedparticipatie zoekt Werkplaats Immaterieel Erfgoed antwoorden op actuele uitdagingen en draagt zo bij aan de verdere ontwikkeling van expertise. Met experimentele methodes worden actuele uitdagingen aangegaan en onontgonnen thema’s en doelgroepen beproefd. Vanzelfsprekend wordt de opgedane ervaring via verschillende facetten van de werking opnieuw gedeeld.

Via inschakeling in internationale netwerken wil Werkplaats Immaterieel Erfgoed de pioniersrol van Vlaanderen op het vlak van immaterieel cultureel erfgoed vertalen en uitdragen in het buitenland en tevens relevante inzichten, ervaringen, organisaties en ontwikkelingen detecteren en laten doorstromen naar de cultureel-erfgoedgemeenschap in Vlaanderen.

De werking van Werkplaats Immaterieel Erfgoed is gefocust op het immaterieel cultureel erfgoed in Vlaanderen. De vzw trekt het netwerk rond immaterieel cultureel erfgoed in het veld en de moderatie van het platform http://www.immaterieelerfgoed.be.


 

logo tapis pleinJan Van Eyckplein 2
8000 Brugge

050 51 61 70
info@werkplaatsimmaterieelerfgoed.be
werkplaatsimmaterieelerfgoed.be

Terug