oostende de haan blankenberge

Oproep: Ik ga kamperen en ik neem mee…

Deze zomer verdiept Kusterfgoed zich in het kampeertoerisme aan de kust. Daarom zijn we op zoek naar leuke kampeerherinneringen én kampeerspulletjes.

Van de eerste kampeertoeristen die met hun tentje in de duinen neerstreken tot de grote campings die nu her en der langs de kustlijn te vinden zijn. Het kampeertoerisme is onlosmakelijk verbonden met de kust en roept bij heel wat mensen zomerse herinneringen op.

Met deze herinneringen gaat de erfgoedcel aan de slag. Kinderen gaan tijdens de speelpleinwerking  in Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge op erfgoedkamp, er worden kampeerherinneringen gesprokkeld en er komt leuk campingboekje als ode aan deze leuke traditie. Daarnaast zal er tijdens de zomer in verschillende bibliotheken en woonzorgcentra een herinneringshoekje te vinden zijn waar je de kampeersfeer van weleer kan opsnuiven. Voor woonzorgcentra wordt hier een reminiscentie-activiteit aan gekoppeld.

Kampeerspulletjes gezocht

Om het herinneringshoekje vorm te geven, is de erfgoedcel op zoek naar kampeerspulletjes uit de jaren ’50 tot en met ‘80.

Heb jij nog een gaslampje, een slaapzak, voetpompje, reistafeltje, een kleine tent of ander onmisbaar kampeermateriaal op zolder? Laat ons iets weten via info@kusterfgoed.be of 059 27 07 70 en bouw mee aan een herinneringshoekje. Na de zomer gaat jouw materiaal niet verloren, maar krijgt dit een plekje in een herinneringskoffer of krijg je dit, indien je dit wil, terug.

Kampeerherinneringen gezocht

Heb je geen spulletjes maar wel mooie herinneringen of foto’s? Stuur je foto’s in via www.beeldbankkusterfgoed.be/upload of deel je verhalen via info@kusterfgoed.be. Wie weet vind je jouw verhaal of foto terug in onze zomers boekje.

Heb je leuk beeldmateriaal liggen, maar kan je ons dit niet digitaal bezorgen omdat je geen scanner hebt? Geen nood. Tijdens de paasvakantie kan je je analoog beeldmateriaal binnenbrengen op onderstaande locaties om gratis te laten digitaliseren:

  • Middelkerke: Bibliotheek Middelkerke (Populierenlaan 16, 8430 Middelkerke)
  • Oostende: Familiekunde Vlaanderen Regio Oostende (Kanunnik Dr. Louis Colensstraat 6, 8400 Oostende – open maandag, dinsdag en donderdag telkens van 13.30-16.30 uur)
  • De Haan: Bibliotheek Canticleer (Grotestraat 10, 8420 De Haan)
  • Blankenberge: Infopunt Toerisme (Hoogstraat 2, 8370 Blankenberge)

Meer weten?

Bekijk de projectpagina.

 

Foto: Beeldbank Kusterfgoed