Beeldbank op tournée

Deze zomer leren we je Beeldbank Kusterfgoed kennen. Je vindt ons op Trammelant, de Paravangfeesten, de Museumnocturne in het Stadsmuseum en op festival LeffingeLeuren!

Zomerse erfgoedwandelingen

Onze kustgemeenten verwennen erfgoedliefhebbers het hele jaar door met interessante erfgoedwandelingen. Ook deze zomer staan er heel wat begeleide wandelingen op het programma. Trek je wandelschoenen aan en pik er eentje mee!

Vers van de pers: Beeldbank Kusterfgoed

Op 25 juni lanceerden we onze gloednieuwe beeldbank. Surf snel naar www.beeldbankkusterfgoed.be voor een prachtige collectie oude foto’s, prentbriefkaarten, tekeningen en affiches die het rijke verleden van de kust illustreert.

Vorming Objectfotografie

Erfgoedobjecten fotograferen is niet eenvoudig: overbelichting, een ongewenste reflectie, een onscherpe foto. Het is snel gebeurd. Op 28 juni leer je in het Conservatorium in Oostende hoe je kwalitatieve foto's maakt van jouw erfgoedobjecten.

Infosessies Wiki Loves Heritage

Wiki Loves Heritage wil de online aanwezigheid en zichtbaarheid van erfgoed in Vlaanderen verhogen. De Vlaamse overheid organiseert samen met PACKED vzw en FARO enkele infomomenten om je hiermee op weg te helpen. Op woensdag 30 mei vindt een infosessie plaats in Brugge.

Gezocht: vrijwilligers

In het kader van enkele behoud- en beheerprojecten is Kusterfgoed op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de registratie van religieus en sportief erfgoed.

Dit was Erfgoeddag 2018

De vijftiende editie van Erfgoeddag stond in het teken van 'kiezen'. In de Kusterfgoedregio stonden heel wat boeiende activiteiten op het programma!

Voorjaarse erfgoedwandelingen

Onze kustgemeenten verwennen erfgoedliefhebbers het hele jaar door met interessante erfgoedwandelingen. Ook in het voorjaar staan er heel wat begeleide wandelingen op het programma. Trek je wandelschoenen aan en pik er eentje mee!

Infosessie GDPR

Op 24 april organiseert de Cultuurraad van Oostende in de bibliotheek een infosessie over de nieuwe privacywetgeving die eind mei in voege gaat.

Het programma voor Erfgoeddag 2018 is er!

Op zondag 22 april is het Erfgoeddag! Het thema van dit jaar is 'kiezen'. Kusterfgoed verzorgt zoals jaarlijks een overkoepelende campagne, met onder meer een gezamenlijke brochure onze vier kustgemeenten.

Open Monumentencongres 2018

Op 15 maart inspireert Herita monumenten, archeologische sites, landschappen, en varend erfgoed met nationale en internationale good practices, lezingen, workshops en belevingen.

Jaarlijks Clubfestival van Cineclub Blankenberge

De Koninklijke Cineclub Blankenberge nodigt iedereen uit voor zijn gratis Clubfestival op zondag 4 maart! Tijdens het festival worden heel wat filmprijzen uitgedeeld, waaronder de trofee van de Koninkljike Cineclub Blankenberge.

2017 en 2018 in een notendop

Kusterfgoed blikt tevreden terug op een druk jaar met enkele geslaagde projecten en erfgoedacties. De erfgoedcel kijkt bovendien vooruit: 2018 wordt het jaar van sporterfgoed, religieus erfgoed en een gezamenlijke Kusterfgoedbeeldbank.

De Grote Schelpenteldag op 17 maart

Trek je laarzen aan en ga zaterdag 17 maart het strand op! Het VLIZ, Natuurpunt, EOS Magazine en Kusterfgoed organiseren de eerste “Grote Schelpenteldag”. Je kunt die dag onder deskundige begeleiding schelpen verzamelen, identificeren en inventariseren, én Kusterfgoed leert je papieren strandbloemen maken.

Winter in het museum

Op zaterdag 16 december maakt het Stadsmuseum Oostende tijd voor authentieke kerstsfeer. Kraampjes met streekgebonden en ambachtelijke producten, een gezellig Visserscafé én een heuse 'helden op sokken'-actie!

Leven in de brouwerij: Erfgoedmarkt 2017

Op 23 november nodigde Kusterfgoed samen met 26 erfgoedverenigingen het grote publiek uit voor een avond vol verhalen, tradities en erfgoedschatten. De Erfgoedmarkt vond plaats op een unieke erfgoedlocatie in Middelkerke: de pas gerenoveerde brouwerij Jus de Mer.

Studie- en trefdag voor Kustgidsen

Het Vlaams Instituut voor de Zee en de provincie West-Vlaanderen nodigen alle kustgidsen op 9 december uit voor de jaarlijkse studie- en trefdag voor kustgidsen. Er staan heel wat interessante lezingen, wandelingen en bezoeken op het programma.

Projectsubsidies voor zes erfgoedspelers

Kusterfgoed sluit 2017 af met een succesvolle subsidieronde. In oktober ontvingen zes erfgoedspelers uit de regio projectsubsidies. De deadline voor de volgende subsidieronde is vastgelegd op 31 mei 2018.