oostende de haan blankenberge

Kallemoeie opent eigen speel- en trefcentrum

Sinds begin november huist het Oostendse marionettentheater Kallemoeie in een nieuw speel- en trefcentrum, en dat in het hart van het oude visserskwartier van Oostende.

Marionettentheater Kallemoeie uit Oostende werd opgericht in 1928 en is daarmee het oudste marionettentheater in de ruime regio. Het unieke patrimonium bestaat uit meer dan 150 hout gesculpteerde marionetten, passende decors en rekwisieten. Het poppentheater bracht in de loop der jaren verschillende stukken, in een eigen speelruimte of op verplaatsing.

Nu ruilt Kallemoeie de zolder van het Onze-lieve-Vrouwecollege in de Sint-Franciscusstraat, in voor een meer toegankelijke en gezellige kelderverdieping in het zelfde gebouw. Met steun van Kusterfgoed kon de vereniging de kelderverdieping een likje verf geven, een podium bouwen voor een vijftigtal toeschouwers en de 150 originele poppen permanent uitstallen.

Het is de bedoeling dat het trefcentrum een open ontmoetingsplaats wordt. Iedereen is er welkom voor een exposé over poppen en de cultuur daarrond. Meer informatie over de open avonden die Kallemoeie organiseert vind je op www.kallemoeie.be.