belle époque in De Haan: Trammelant en les grands bals

De Haan ademt nog steeds de stijl van de belle époque en dat wordt op zaterdag 5 augustus gevierd tijdens Trammelant. Op 3, 4 en 5 augustus kan je bovendien de sfeer al opsnuiven in de spiegeltent in het park La Potinière

In de dagen naar aanloop van Trammelant kan je tijdens Les Grands Bals genieten van de retro sfeer in de prachtige spiegeltent in het park La Potinière. Er zijn heel wat leuke muziekoptredens en dansinitiaties gepland! Drie dagen, drie verschillende thema’s: blues, swing en retro. Het programma van Les Grands Bals ziet er als volgt uit:

  • Donderdag 3 augustus: Bluesin’ & Groovin’ – 20.30 uur Bluebird
  • Vrijdag 4 augustus: Lindy Hop & Swing Party – 20.30 Louislou’s swing band
  • Zaterdag 5 augustus: Retro Party – 20.30 Dj Nasty Bartender

Trammelant start op zaterdag 5 augustus om 10.00 uur met honderden eet- en drankstanden, een antiek- en brocantemarkt en vele jazz- en streetbands in de James Ensor Winkelwandelstraat. Om 15.00 uur arriveert de eerste elektrische kusttram uit 1930. Samen met meer dan 200 figuranten in prachtige belle époquekledij trekt de stoet van het Koninklijk Plein naar het parkdomein La Potinière voor de opening van de belle époqueroute.

Je wordt er ondergedompeld in de sfeer van het begin van de twintigste eeuw. Theater, oude volkssporten, leurders, oude stootkarren, fietsen, koetsen en oldtimers, oude ambachten en landelijke nijverheden, stoomtractors… En uiteraard een unieke modeshow van originele belle époquekledij, strand- en nachtkledij uit de periode 1885-1930. Vanaf 20.00 uur duikt Trammelant de nacht in met diverse optredens op pleintjes en in de straten.

Praktisch

Wanneer | Les Grands Bals van 3-5 augustus; Trammelant op 5 augustus
Waar | De Haan – centrum
Kostprijs | Gratis
Meer info | Les Grands Bals en Trammelant