oostende de haan blankenberge
Stadsarchief Oostende

Stadsarchief Oostende

‘Het geheugen van de Stad Oostende’

Het Stadsarchief van Oostende is het papieren en digitale geheugen van de Stad Oostende. Het Stadsarchief bewaart de archieven van alle stedelijke diensten van de Stad en een aantal archieven of collecties van andere Oostendse archiefvormers zoals verenigingen, bedrijven, kerkfabrieken en personen.

Je kan de inventaris van alle archieven en de digitale versie van heel wat documenten zoals de akten van de burgerlijke stand, de jaarverslagen en de notulen van de Gemeenteraad gratis online raadplegen via de Archiefbank Oostende. Documenten die nog niet digitaal beschikbaar zijn kunnen na afspraak worden geraadpleegd in de leeszaal van het Stadhuis.

Daarnaast bewaart het Stadsarchief Oostende ook een ruime verzameling iconografisch materiaal: foto’s, prentbriefkaarten, prenten, tekeningen, kaarten, plannen, glasnegatieven, affiches, dia’s,…   Je kan de hele collectie beeldmateriaal bekijken via de Beeldbank Oostende.

Het Archief stelt ook heel wat informatie en werkinstrumenten ter beschikking die iedereen kunnen helpen om iets terug te vinden over de geschiedenis van Oostende: publicaties, de Bibliografie van de geschiedenis van Oostende, duizenden biografieën, demografische gegevens en verhalen. Vier keer per jaar geeft het Stadsarchief een gratis Archiefbrief uit met daarin nieuws over aanwinsten, schenkingen, nuttige tips en historische info.

Openingsuren leeszaal

ma:        9.00-12.00 uur en 13.00-16.00 uur
di:          9.00-12.00 uur en 13.00-16.00 uur
wo:        9.00-12.00 uur en 13.00-16.00 uur
do:         9.00-11.30 uur en 17.00-19.30 uur
vr:          gesloten


Archief Oostende
Vindictivelaan 1
8400 Oostende

059 80 55 00
archief@oostende.be
www.oostende.be/archief
Facebookpagina Stadsarchief Oostende

Klik hier om je te abonneren op de digitale Archiefbrief.

Terug naar het overzicht