oostende de haan blankenberge
Showkorps Willen Is Kunnen Oostende vzw Oostende

Showkorps Willen Is Kunnen Oostende vzw

'Een muziekkorps met een boeiende geschiedenis.'

Showkorps Willen Is Kunnen Oostende is een muziekkorps dat evenementen in binnen- en buitenland muzikaal en showtechnisch opfleurt. Het muziekboek van het Showkorps bevat pop, rock, klassiek en film. Het korps is samengesteld uit een moderne drumline en een uitgebalanceerde brass. Melodische percussie-instrumenten geven de band tijdens optochten en taptoes een eigen klankkleur.

Alles begon in 1951, toen ‘den Kliek’ met trommels en klaroenen de turners van turnkring Willen Is Kunnen bij het defileren wat meer kleur en klank wou meegeven. Naarmate de jaren vorderden, groeide de kliek uit tot een gesynchroniseerd geheel. In 1967 bereikte de drumband WIK een eerste groot succes: onder leiding van dirigent Herman Vermeire en tamboer-majoor Staf Cattoor won het korps de ‘Gouden Drum’ in een internationale wedstrijd voor drumbands te Antwerpen. In hetzelfde jaar startte de band met de organisatie van het ‘Internationaal Drumbandfestival’ dat uitgroeide tot de Belgisch grootste burgertaptoe ‘BANDSHOW Indoor-taptoe’.

In 1982 werd het korps de ‘Showband’. Vijf jaar later verhuisde de BANDSHOW van het Wapenplein naar het Mediacenter te Oostende en werd het een indoorgebeuren. Het vertrouwde rood-zwarte uniform maakte in 1990 plaats voor de blauw-geel-grijze combinatie, een eigen creatie naar inspiratie van de US-cadets.

Eind 2003 moet Showkorps WIK Oostende haar vertrouwde onderkomen in de gebouwen van De Volksbond verlaten en neemt het zijn intrek in het Open Luchtcentrum Duin & Zee te Oostende. Op 13 oktober 2012 werd tijdens de taptoe Bandshow in de Sleuyter-arena voor het eerste het nieuwe uniform van het showkorps aan het publiek voorgesteld. Het nieuwe uniform heeft zijn inspiratie gevonden in het Victoriaans tijdperk, de periode van Charles Dickens en de film van Oliver Twist.

Sinds het ontstaan van de vereniging werden optredens verzorgd in zeven verschillende landen, meestal in België maar ook in Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Spanje en Groot-Brittannië.


Showkorps WIK Oostende vzw
Het showkorps repeteert op dinsdag en vrijdag tussen 20u en 21u30. Ga gerust langs!
Openluchtcentrum “Duin & Zee” (westelijke vleugel, 1e verdieping)
Fortstraat 128, 8400 Oostende (geen briefwisseling)
showkorps.wik@gmail.comFacebookpagina Showkorps WIK

Mike Deprez (secretaris)
Rozemarijnstraat 5
8460 Westkerke
info@showkorpswik.be

Terug naar het overzicht