oostende de haan blankenberge
FMDO vzw Oostende

FMDO vzw

'Diversiteit verenigd'

FMDO vzw staat voor Federatie van Mondiale Democratische Organisaties. FMDO is een koepelorganisatie en heeft als kerntaak het ondersteunen van sociaal-culturele verenigingen van mensen met een migratieachtergrond.

Er wordt gestreefd naar participatie, emancipatie en volwaardig burgerschap van mensen met een migratieachtergrond. Erfgoed is hier een middel om mensen samen te brengen. Erfgoed heeft vele gezichten. In een stad als Oostende leven verschillende mensen en gemeenschappen, elk met hun eigen tradities en gewoontes. Een organisatie als FMDO brengt mensen samen en laat hen van elkaar leren  via vormingen, workshops en allerhande projecten.

Een greep uit de projecten en activiteiten van FMDO:

  • Het project ‘Twee (t)huizen, één gids’ leidt mensen met een migratieachtergrond op tot interculturele gidsen in hun nieuwe stad. Ze nemen kleine groepen mee en gidsen aan de hand van hun eigen verhaal of narratief. Op deze manier wordt cultuur gedeeld met andere Oostendenaars. Mensen met een migratieachtergrond krijgen een gezicht en het project brengt hen dichter bij de mensen.
  • Tijdens de zomer van 2019 kon je meegenieten op Theater Aan Zee tijdens de ‘belevingsfeesten’. Enkele verenigingen van FMDO organiseerden een traditioneel feest in het Leopoldpark om hun cultuur in de kijker te zetten. Iedereen was welkom om mee te proeven van het spektakel!

Ben je benieuwd naar nog meer projecten? Of zou je graag met FMDO samenwerken? Neem dan zeker een kijkje op www.fmdo.be en aarzel niet om contact op te nemen!


FMDO Oostende
Kanunnick dr. Louis Colensstraat 7
8400 Oostende

www.fmdo.be
bo@fmdo.be
0483 59 56 05

Terug naar het overzicht