oostende de haan blankenberge
Bibliotheek Kris Lambert Oostende

Bibliotheek Kris Lambert

'een bibliotheek vol bronnen over het rijke Oostendse verleden'

Gescande Oostendse Documenten

Ben je benieuwd naar wat er in de krant verscheen toen de St.-Pieterskerk afbrandde in 1896? Hoe reageerde de Oostendenaar op de aanleg van het bloemenuurwerk of de onthulling van het ruiterstandbeeld ’t Peerd in 1901 (in aanwezigheid van koning Leopold II)? Wil je weten hoe een contactadvertentie of een zoekertje eruitzag in een 19de eeuwse krant?

Voor die en andere vragen kan je een kijkje nemen in de digitale krantendatabank G.O.D. van de bibliotheek Kris Lambert. De kranten zijn in hun oorspronkelijke vorm terug te vinden en geven een unieke kijk op het rijke Oostendse verleden. De handige zoekmachine helpt je om snel en gericht door de kranten heen te gaan: http://god.biboostende.be.

Fonds Ostendiana

Het Fonds Ostendiana bevat materialen van vroeger en nu, over Oostende en Oostendenaars, gepubliceerd in Oostende of door een Oostendenaar.

Deze onuitputtelijke en groeiende schat aan informatie kan je vinden in de bibliotheek van Oostende. Meer dan 14 000 documenten staan er voor je klaar. Ga naar de non-fictiebalie op de eerste verdieping en met de hulp van een bibmedewerker vind je vast en zeker wat je nodig hebt. Bovendien zijn al heel wat werken geïnventariseerd zodat de zoektocht nog makkelijker wordt. Via  http://zoeken.oostende.bibliotheek.be/ kan je ‘Bewaarfonds’ selecteren en de catalogus doorzoeken op een computer thuis of in de bib.


Bibliotheek Kris Lambert
Wellingtonstraat 17
8400 Oostende

059 29 51 51
bibliotheek@oostende.be
www.oostende.be/bibliotheek

Terug naar het overzicht
collecties